6.6.12

Νέα απογραφή για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Την διενέργεια νέας απογραφής των συνταξιούχων του Ιδρύματος αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους.


 Η νέα απογραφή θα λάβει χώρα στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2 Ιουλίου 2012 και 28 Σεπτεμβρίου 2012 και η καταγραφή θα γίνεται οπωσδήποτε ξεχωριστά για κάθε διαφορετική παροχή που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια σύνταξη, επικουρική σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κλπ.).
Στην πράξη οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οφείλουν εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος να εμφανίζονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (Τράπεζα, ΕΛΤΑ κλπ.), από το οποίο εισπράττουν το μηνιαίο ποσό της σύνταξης προσκομίζοντας ως δικαιολογητικά το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή το διαβατήριο για αλλοδαπούς) και το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων Β’ Τριμήνου 2012. Σε κάθε περίπτωση μαζί με το Ενημερωτικό Σημείωμα συνυποβάλλεται και ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), ο οποίος θα έχει εκδοθεί με φροντίδα των συνταξιούχων πριν την προσέλευσή τους για απογραφή.
Από την διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα εξαιρούνται συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων, δηλαδή οι κάτοικοι εξωτερικού που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και ανήλικα τέκνα κάτω των 14 ετών που δεν διαθέτουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο. Για αυτές τις κατηγορίες συνταξιούχων ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση –θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής – οφείλει να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τμήματα Πληρωμών) του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.

ΠΗΓΗ:  lawnet.gr